Yeni Evim Kampanyası Kredi Onay Süreçleri Hız Kazandı

Blog

Mantığı hayal gücüyle ve gerçeği keşifler birleştirmek

Yeni Evim Kampanyası Kredi Onay Süreçleri Hız Kazandı

Yeni Evim Kampanyası Kredi Onay Süreçleri Hız Kazandı

Yeni Evim Konut Finansman Programı” kapsamındaki başvurular Ocak ayında başladı.

Bu kapsamda, İstanbul’da 5 milyon liraya, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Mersin ve Muğla’da 3 milyon liraya ve diğer kentler için 2 milyon liraya kadar finansman sağlanabilecek.

Orta gelirliyi ev sahibi yapmak için başlatılan Yeni Konut Finansman Programı’nın (Yeni Evim Kampanyası) şartları netleşti. Daha önce satılmayan, yüklenicilerin mülkiyetindeki konutlarla henüz başlamamış, yapımı devam eden projelerden konut edineceklere katkı sağlanabilecek. Sıfır ev almak isteyenler için 15 yıl vadeli kredi verilecek.

İlk 3 yıl devlet katkısıyla ödeme kolaylığı ve kredi vadesi boyunca hane halkı geliriyle uyumlu ödeme imkanlarıyla sunulacak finansman modeliyle ilk etapta 100 bin ailenin tamamının birinci el olacak yeni evlerine kavuşması amaçlanıyor. Kampanyada, yüzde 0,69’dan başlayan vade farkı, 15 yıl vadeli, yüzde 10 peşinat, hane gelirinin yüzde 30’unu geçmeyecek taksit oranı ve ilk 3 yıl ödeme kolaylığı sağlanacak.

Kampanya kapsamında ilk etapta 100 bin konutun satışı planlanıyor. Konut bedelinin yüzde 10’u peşin alınacak, dileyen daha fazla da ödeyebilecek. Emlak Konut Genel Müdürlüğünün ürettiği projeler, GYODER, İNDER, KONUTDER, İMKON ile Türkiye Müteahhitleri Birliğine bağlı olan şirketlerin projeleri ve 81 ilin tamamındaki firmaların ürettiği büyük ve küçük ölçekli tüm konut projeleri, teknik ve mali kriterleri karşıladıkları takdirde bu sürece dahil olacak.

İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Mersin, Muğla’da konut sahibi olmak isteyen vatandaşlarda bir yıl o ilde ikamet etme şartı aranacak. Diğer illerde bu şart geçerli olmayacak.

Program kapsamındaki diğer şartlarla ilgili programa dahil olan bankalardan bilgi alınabilecek.

Hemen teslim daire projeleri ile süreci uygun daire tespitinden tapu teslimine kadar takip edecek ve sizleri bilgilendirecek,  uzman danışman kadrosu ile hizmet veren Capital Bahçeşehir Gayrimenkul danışmanlarından detay bilgi almak isterseniz bizi aramanız yeterli olacaktır.

© 2024 Capital Bahçeşehir Tüm Hakları Saklıdır.